drietiopien.blogg.se

Min tid som medicinsk utbytesstudent i Etiopien.

Slapp lördag

Publicerad 2016-03-05 15:29:47 i Allmänt,

Jag hade tänkt åka till Addis idag men vaknade med ont i halsen så det blev en lugn dag på hotellet. Suttit vid restaurangen, ätit fruktsallad och druckit Cola. Skönt att bara få vara.
 
Glömde berätta om en annorlunda sak som jag såg igår. Provrören är slut på sjukhuset. Så när provrör behövdes för att fånga upp ryggmärgsvätskan (det är inte ryggmärg som rinner ut, heter egentligen likvor) så togs en engångsspruta, kanylen togs bort och själva införelsepinnen bröts av och trycktes ned i botten av sprutan och vips hade det skapats ett tätt, hyfsat sterilt provrör. Jag skrattade gott åt tanken på vad de skulle sagt i Sverige om de på labbet hade fått in något liknande. Skrev in "provrör" på den mentala shoppinglistan som vi ska försöka få tid att åtgärda på måndag.
 
Idag fyller Rickard år. Känns som en glädjemarodör som dels åker på Alicias födelsedag och sen är borta på Rickards. Vi får ta igen det sen. Gratta honom om ni ser honom! Eller varför inte ta med honom på en pubrunda ikväll? Han är ju gräsänkling!! (Men hoppa gärna över en öl  ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela